- Info over REL wedstrijdtenue. Klik hier
- De volgende Ouwelullenavond is op dinsdag 6 oktober 2020

- Klik hier voor agenda van het seizoen 2019-2020

Beste Rel-leden, Ereleden, ouders van Jeugdleden en belangstellenden,

Allereerst hopen we dat het goed gaat met een ieder en jullie naasten. Tot zover hebben we niet gehoord dat er leden van onze club besmet zijn of zijn geweest, of in ieder geval niet bewust.

Het heeft even geduurd voordat er weer een update bij jullie binnen valt. We hadden jullie graag eerder geïnformeerd over de stand van zaken maar de wereld waarin we op dit moment leven met bijbehorende consequenties veranderde zo snel dat we niet tegenaan konden informeren…

Laten we jullie even terug nemen in de tijd van de laatste 2 weken….

Een 2-tal weken geleden werd bekend dat de corona-regels werden versoepeld voor sporters en dan met name jeugdspelers. Voor onze sport heeft NOC/NSF gesproken met de rugbybond en daar kwam uit dat de jeugd, onder bepaalde omstandigheden ÉN in overleg met de gemeente, weer de trainingen mag aanvangen. De eerste reactie bij het bestuur was er een van blijdschap, we gaan eindelijk weer rugbyen!

Daar kwam al snel een eerste beer om de hoek, het protocol zoals opgesteld door NOC/NSF en de rugbybond. De richtlijnen die hierin vermeld worden zijn nogal lastig voor een contactsport als rugby. Toch zijn er binnen deze richtlijnen duidelijke afspraken te maken waardoor er toch weer getraind kan worden.

De 2e beer kwam om de hoek, de velden…

Door de uitbraak van Corona en het stoppen van alle sportactiviteiten in Nederland heeft de gemeente destijds besloten om het onderhoud van onze velden naar voor te trekken, normaal begint dit eind mei en dan 1 veld per keer. Nu waren beide velden dus in onderhoud en mogen we die niet betreden…

Toen kwam het bericht dus dat we weer mochten gaan trainen met de jeugd, wat nu?

Snel contact zoeken met de gemeente was de volgende stap, zijn er mogelijkheden om op een andere locatie te trainen? Kunstgrasvelden bij de hockey, voetbal of andere opties?

Ja, er kwamen wat opties naar voor maar het mag wel duidelijk zijn dat deze velden al vol bezet zijn door de verenigingen zelf. Wat nu? Hebben we nog andere opties?

Ja, de optie van park “Grote Tour” vlakbij REL is een optie….Mooi, mag dit van de gemeente? Wat vind handhaving daarvan? Geeft het gemeentelijke corona team hier toestemming voor? Waar lopen we dan tegen aan? Kunnen we issues ondervangen in het corona protocol wat we dan moeten inleveren bij de gemeente?

Het mag duidelijk zijn dat 2 weken met deze opvolgende vragen en problemen zo voorbij zijn….

Waar staan we nu?

We hebben besloten om niet langer te zoeken naar alternatieven en hier geen tijd meer aan te verspillen, er moet gerugbyd worden!

Binnen onze eigen hekken hebben we de velden niet ter beschikking tot 1 juni maar we hebben wel de 2 veldjes beschikbaar (tussen Stags en REL en een voor het hoofdveld). Hierop is het protocol erbij gepakt en wat er dan nog gedaan en geregeld moet worden. Een hele puzzel en een hoop geregel maar we zijn nu wel zover dat we het nagenoeg rond hebben.

Wat betekent het trainen onder de corona regens nu voor ons als rugbyers van REL en de ouders?

De jeugd t/m 18 jaar mag weer gaan trainen. De trainers zijn benaderd en hebben er ook weer zin in!

Om de gehele jeugd weer te laten tranen (zonder onze speelvelden die in onderhoud zijn), hebben besloten:

- dat er 2 trainingsdagen gebruikt om de gehele jeugd te trainen

- dat iedere categorie 1 trainingsavond heeft

Ofwel, jeugdtrainingen t/m 18 jaar:

- Dinsdag             van 18:30 t/m 19:30 uur               turven                  veld tussen hoofdveld & gaashek

                           van 18:40 t/m 19:40 uur               benjamins            veld tussen hoofdveld & gaashek

                           van 18:50 t/m 19:50 uur               junioren               veld tussen REL en Stags

- Donderdag         van 18:30 t/m 19:30uur                mini’s                  veld tussen hoofdveld & gaashek

                           van 18:40 t/m 19:40uur                cubs                    veld tussen REL en Stags

Voor onze “kikkervisjes” (de jongste jeugd tot 5 jaar) hebben we besloten om géén trainingen te organiseren. Het is bij deze kleintjes niet te doen om zonder ouder aan het veld training te geven.

Is er dan nog gesproken om op andere dagen te gaan trainen?

Ja, maar dat betekent dat het hele corona protocol meerdere dagen opgestart moet worden. Dat is met de beschikbare vrijwilligers niet haalbaar.

Betekend dit alles dat we er nu al zijn?

Nee. Het protocol moet getoetst worden door de gemeente en zodra dit goedgekeurd wordt mogen we eindelijk beginnen. De streefdatum om weer te trainen is donderdag 7 mei.

Er zijn nog wel een aantal zaken waar jullie ons bij kunnen of moeten helpen, hieronder een opsomming:

- We moeten de aantal spelers weten die komen trainen.

Verzoek aan jullie om 2 dagen voor de training aan de trainer/begeleider door te geven wie er wel en niet komt trainen. Aantallen zijn van belang om voldoende begeleiding te regelen.

- Er komt een loop/toegangsroute voor aankomst en weggaan.

- Vertel uw kinderen dat ze zich hier aan dienen te houden

- Voor desinfectie materiaal word gezorgd.

- We zijn nog wel op zoek naar handschoentjes. Heeft iemand mogelijkheden om deze te verkrijgen? Laat dat dan aan iemand van bestuur weten!

- Ouders mogen het sportterrein NIET op.

- In het protocol hebben we vast gelegd hoe we om gaan in geval van bijvoorbeeld een blessure.

- Inden er niet voldoende animo is om te trainen zal deze training worden gecanceld. Dit zal via de trainer/begeleider gecommuniceerd worden.

- De aanvang van de trainingstijden zijn uit elkaar gehaald om de categorieën uit elkaar te kunnen houden bij start en einde training.

- Verzoek aan spelers om 10 minuten voor tijd op de club te zijn.

- Kinderen bij aankomst naar hun trainer laten gaan en niet rondhangen.

Een heel verhaal, toch vinden we het nodig om dit met jullie te delen. We zijn hier erg druk mee geweest en willen graag dat jullie weten wat er gespeeld heeft en wellicht nog op ons af komt.

Voor nu kunnen we dus zeggen dat er onder voorbehoud van goedkeuring van het protocol door de gemeente, er eindelijk weer getraind kan en gaat worden!

 

Namens het bestuur,

Met ovale groet,

Thierry Bayle

Voorzitter REL

T: 06 -41231813

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. |W: www.rugbyclubettenleur.nl